Snel gitaarakkoorden leren spelen

Wil jij ook snel alle basis gitaarakkoorden leren spelen, zodat je kunt meespelen met je favoriete nummers? Lees dan vooral even verder!

Een van de moeilijkste dingen die je moet leren als je begint met gitaar spelen is het pakken en wisselen van gitaarakkoorden. Vooral het laatste is voor een beginnende gitaarspeler echt lastig. En ik kan het weten want ik behoor zelf ook tot die groep. Een half jaar geleden kocht ik mijn eerste gitaar en ben via internetvideo’s aan de slag gegaan om gitaar te leren spelen. Maar dat viel nog niet mee, omdat er geen structuur achter zat waarmee je alle facetten van het gitaar spelen afdekt.

Een paar weken geleden heb ik echter een te gekke online gitaarcursus voor beginners ontdekt, waarmee je wel op een goede, gestructureerde manier gitaar leert spelen. Deze gitaarlessen worden gegeven door gitaardocent Michel Penterman en ik zal binnenkort op deze website een volledige review over de basis cursus op deze website publiceren. Mijn eerste indruk van de online video’s en het digitale cursusboek is in ieder geval zeer goed en stukken beter dan de vorige online cursus die ik gevolgd heb. Het ziet er professioneel en fraai vormgegeven uit en de lessen worden op een aangename wijze gepresenteerd door de gitaardocent. Binnenkort meer over deze cursus, dus houd deze website in de gaten mocht je interesse hebben in mijn ervaringen!

Terug naar de gitaarakkoorden. De online gitaarlessen die ik momenteel aan het volgen ben gaan zeer uitgebreid in op het pakken van de verschillende akkoorden. Er worden tips gegeven hoe je dit het beste kan doen en er wordt na elke instructie samen geoefend. Het voordeel van dat je het online vanuit huis doet, is dat je het oefenen net zo lang kunt herhalen totdat het lukt. De totale cursus bestaat uit 10 lessen en in het begin worden in elke les 3 gitaarakkoorden behandeld, inclusief het wisselen tussen deze akkoorden zodat je al een stukje van bepaalde nummers mee kunt spelen. Dat is erg leuk en stimulerend!

Schrijf je via deze link in voor een proefles, dan kan je tevens gratis een handig akkoordenboek downloaden waarin alle akkoorden duidelijk uitgelegd worden. Een zeer handig naslagwerk!

Gratis Akkoordenboek - Snel gitaarakkoorden leren spelen

Neem een proefles en download het gratis akkoordenboek

Hieronder kan je alvast 1 van de gitaartips uit de cursus met betrekking tot het overpakken van akkoorden bekijken:

Klik hier indien je de video niet kunt bekijken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>