Gitaarlessen van Justin Sandercoe – JustinGuitar

Online gitaar leren spelen lijkt een ideale oplossing, maar hoe pakt u dat aan? Het internet biedt zeer veel waardevolle infomatie en video’s die vaak ook nog gratis toegankelijk is. Met name YouTube biedt zeer veel videolessen, al is de ene wat beter dan de andere en is het af en toe moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.

Een van de beste online gitaardocenten, die ik afgelopen jaar op internet gevonden heb, is zonder twijfel Justin Sandercoe. Een jonge, enthousiaste man die grandioos gitaar kan spelen. Of het nu een akoestische gitaar of een electrisch gitaar betreft, hij beheerst ze allemaal. Beide varianten komen dan ook aan bod in zijn online gitaarlessen.

Justin heeft behoorlijk veel video’s op YouTube gezet onder het label ‘JustinGuitar’, waarmee beginners over de hele wereld online gitaar leren spelen. Het enige nadeel van zijn video’s: ze zijn volledig Engelstalig. En dat is niet handig voor kinderen en mensen die de Engelse taal niet goed beheersen. Als u iets nieuws wilt leren zoals gitaar leren spelen, dan is het mijns inziens ook veel fijner om dat in uw eigen moedertaal te doen. Daarom ben ik zelf ook op zoek gegaan naar Nederlandstalige alternatieven, zodat ook mijn dochtertje van 7 er mee aan de slag kan op haar nieuwe gitaar. Binnenkort zal ik u meer vertellen over de Nederlandstalige cursus die ik onlangs heb aangeschaft. Voor meer informatie kunt u alvast op deze website kijken.

Maar feit blijft dat Justin erg goed is in wat hij doet en daarom wil ik het u zeker niet onthouden. Onderstaand zie u 1 van de video’s uit zijn beginners cursus, waarin hij op een zeer eenvoudige en enthousiaste manier uitlegt hoe u het nummer “Hound Dog” van Elvis Presley kunt spelen. Het mooie is dat hij in deze video maar 3 akkoorden te gebruikt, het A, D en E akkoord. Dit zijn tevens de eerste 3 akkoorden die u in de Nederlandstalige gitaarlessen die ik heb gevolgd zult leren. Dit soort nummers kunt u dus al snel leren meespelen!

Veel plezier met deze video!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *