Mijn zoektocht naar goede online gitaarlessen

Welkom op mijn website. Dit blog gaat over “online gitaar leren spelen’. Ik wil graag mijn ervaringen met u delen met betrekking tot online gitaarlessen die ik onlangs heb aangeschaft. Maar eerst zal ik u kort vertellen hoe ik na een lange zoektocht bij deze muziekschool terecht ben gekomen.

Een half jaar geleden ben ik samen met mijn dochtertje van 8 begonnen om gitaar te leren spelen. Ik heb voor beide een beginners gitaar gekocht. Voor mezelf een klassieke 4/4 akoestisch gitaar van Antonio Martinez en voor mijn dochter dezelfde maar dan in het zwart een 1/2 formaat, welke geschikt is voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Daarna was de vraag: hoe gaan we gitaarlessen volgen om daadwerkelijk op de gitaar te kunnen spelen? Ik heb gekeken naar muziekcentrums bij ons in de regio, maar dat gaat toch snel in de papieren lopen en aangezien ik nog niet zeker wist of het bij mijn dochter een bevlieging was of dat ze het écht wilde leren, ben ik me gaan oriënteren op internet.

2014-02-24 16.52.33

Op internet zijn tegenwoordig diverse materialen te vinden waarmee je als beginner gitaar kunt leren spelen. Er zijn diverse websites met instructies en ook op YouTube valt er genoeg te ontdekken. Echter, als je het op die manier moet leren zit er geen structuur achter en zul je het mijns inziens niet volledig en wellicht ook niet correct leren. Ik ging daarom verder op zoek naar een complete cursus op DVD of online, waarin wel duidelijke stap-voor-stap instructies gegeven worden en er via een bepaald programma gewerkt wordt, zodat zowel ik als mijn dochtertje het begrijpen en direct kunnen toepassen op de gitaar.

Via een kennis werd ik een paar maanden geleden verwezen naar een Amerikaanse website, waar ik online gitaarlessen vond zoals ik het zou willen. Het enige nadeel was alleen: de volledige website en alle video’s waren in het Engels. Nu is dit voor mezelf geen probleem, maar mijn dochtertje van 8 begrijpt er uiteraard helemaal niets van. Vandaar dat ik toch verder op zoek ben gegaan om een soortgelijke cursus voor beginnende gitaarspelers te vinden, maar dan volledig in het Nederlands. En die heb ik gevonden! Op deze website leest u alles over mijn ervaringen met deze online gitaarlessen.

Groeten,
Gilbert

P.S. Lees hier mijn review!

P.P.S. nog op zoek naar een goede gitaar? Neem eens een kijkje bij deze webshop.
Goede kwaliteit gitaren van beginners tot pro en een zeer uitgebreid assortiment.