Zelf gitaar leren spelen

Wilt u zelf gitaar leren spelen? Dat idee had ik ook een half jaar geleden, min of meer gestimuleerd door mijn dochtertje die dit ook graag wilde. Eigenlijk wilde ik het al jaren, maar het was er nog nooit van gekomen om dit serieus op te pakken.

Zelf gitaar leren spelen is niet heel erg moeilijk, maar het is wel van belang dat u de juiste informatie vindt of koopt. Met een paar losse fragmenten die maar 10 procent van het gitaar spelen behandelen komt u niet echt ver.

Op deze website leest u meer over mijn zoektocht naar online gitaarles om zo snel als mogelijk op mijn nieuwe akoestische gitaar te kunnen spelen. Voordat ik de cursus had gevonden die ik binnenkort op deze website ga reviewen, had ik al een en ander aan videomateriaal gevonden op YouTube en blogs van andere gitaarspelers. Maar een echte goede, complete cursus, die me van A tot Z mee neemt in de basis van het gitaar spelen en liefst ook nog in het Nederlands, had ik tot voor kort nog niet gevonden.

Af en toe kom je wel mooie filmpjes tegen op YouTube, zoals onderstaand voorbeeld. Hierin wordt een deel van het nummer “Nothing else matters” van Metallica voorgedaan en uitgelegd, een nummer dat ik graag zelf wil kunnen spelen. 1 nadeel: het is Engelstalig en dus niet voor iedereen goed te volgen.

Inmiddels heb ik een hele goede Nederlandstalige gitaar cursus gevonden, waarvan ik zeer binnenkort mijn ervaringen met u zal delen.

Groeten,
Gilbert


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *